^

Boli ale pisicilor

Bolile pisicilor afectează toate sistemele și organele animalelor: de la piele la sistemul urogenital. Uneori, prezența unei boli indică comportamentul pisicii, care, de exemplu, se culca într-un loc nou sau începe să mănânce mai puțin. În ciuda rezistenței sale naturale, pisicile suferă adesea de dermatită, conjunctivită, boli intestinale parazitare. Pisicile au cistită și urolitiază, scabie ureche de urechi de pisică și panleucopenie infecțioasă. Astfel de boli ale pisicilor, cum ar fi rabia și toxoplasmoza, sunt periculoase pentru oameni.

Este necesar să luăm în serios cea mai mică manifestare a bolii pisicilor și să căutăm ajutorul specialiștilor calificați.

Giardioza la pisici

Această boală poate deteriora flora intestinală a corpului. Acest fenomen este cauzat de prezența lamblii, nu aparține numărului de viermi, bacterii sau viruși.

Calculul dentar la pisici

Toată lumea știe necesitatea unui examen preventiv regulat la medicul dentist și acesta este un fapt incontestabil. Cu toate acestea, nu fiecare proprietar de animale de companie blana va veni cu ideea de a aduce animalul său de companie la dentist.

Schimbări de comportament la pisicile vârstnice

Când pisicile îmbătrânesc, adesea suferă de anomalii ale activității corporale, inclusiv de funcționare cognitivă.

Sigurante de durere pentru pisici

Analgezicele sunt medicamente care sunt folosite pentru a calma durerea. Există multe clase de analgezice. Toate acestea trebuie folosite cu prudență la pisici.

Probleme de tratament la pisici

Ca și în cazul câinilor, multe probleme comportamentale la pisici pot fi rezolvate prin schimbarea îngrijirii animalului sau a mediului său de viață.

Cum să dai medicamente unei pisici

Nu dați pisicii niciun medicament până când nu vorbiți cu medicul veterinar pentru a vă asigura că acest medicament este potrivit pentru pisică și este potrivit în circumstanțe ...

Infecția tractului respirator superior la pisici

Tractul respirator superior al pisicii - nasul, gâtul și sinusurile paranazale - sunt susceptibile la infecții cauzate de un număr de virusuri ...

Vărsături la pisici: cauze și tratament

Cea mai frecventă cauză a vărsăturilor este ingerarea firelor de păr din lână sau din alte materiale necomestibile, de exemplu, iarbă, care irită stomacul.

Pierderi de blană la pisici

Blana pisicilor crește în cicluri. Fiecare folicul are o perioadă de creștere rapidă (fază anagenică), urmată de o creștere mai lentă și apoi o fază de repaus ...

Boli ale tractului urinar la pisici

Boli care afectează partea inferioară a sistemului urinar, de multe ori împiedică golirea obișnuită a vezicii urinare și pot duce chiar la o moarte ...

Pagini

You are reporting a typo in the following text:
Simply click the "Send typo report" button to complete the report. You can also include a comment.